مقالات راما گیفت

چاپ افست

چاپ افست

چاپ افست : برای چاپ انواع کارت ها ،ساخت پاکت ، سربرگ ، تراکت ، پوستر، کتاب ، مجله ، کاتالوگ ، بروشور و انواع موارد چاپی که قرار است با تیراژ و کیفیت بالا چاپ شود از نوعی روش چاپ بنام افست استفاده میشود  .

چاپ افست از مود رنگی   CMYK  است که هرکدام از رنگ ها به صورت جداگانه بر روی جای مورد نظر چاپ میشود . ترکیب رنگ در این نوع چاپ برروی کاغذ صورت میگیرد و از قبل در مخزن رنگ ساخته نشده است .

رنگ چاپ افست 

رنگ های پالت دستگاه چاپ افست به چند صورت است . چهار رنگ  شش رنگ . به طور معمول از 4 رنگ اصلی یعنی

قرمز ، آبی ، زرد و مشکی Cyan.Magenta.yellow.Black تشکیل شده است .  و در مخزن های اضافه از رنگ Silver  و Gold  استفاده میشود . تشخيص چهار رنگ بودن دستگاه با توجه به تعداد ستون هاي رنگ به راحتي امكان پذير است .

چون چاپ رنگها در سيستم چاپ افست به صورت جدا گانه انجام مي شود تطبيق دقيق رنگ ها بر روي هم از موارد بسيار مهم در كيفيت چاپ مي باشد.

چاپ افست نسبت به بقیه چاپ  دیجیتال هزینه کمتری برخوردار است . نحوه حساب چاپ افست طوری است که از یک برگ تا 1000 برگ هزینه ثابت دارد .

اندازه چاپ افست 

سایز چاپ از ۵۰*۳۵ سانتی متر تا ۱۰۰*۷۰ و تا سایز ۱۴۰*۱۰۰ می باشند.

روش چاپ افست 

روش چاپ  نوشته و عکس را بر سطح لاستیکی یک استوانه گردان برمی گردانند و سپس آن را با فشار استوانه دیگر روی کاغذ چاپ می‌کنند.

دستگاه چاپ افست دارای سه استوانه‌است. در چاپ افست نخست آن چه را که باید چاپ شود بر روی صفحه‌ای فلزی به نام زینک منتقل می‌کنند، سپس این صفحه را با مواد شیمیایی حساس می‌کنند ، که فقط نوشته‌ها و تصاویر آن، مرکب چاپ را به خود می‌گیرد.

زینک را به دور نخستین استوانه می‌پیچند ، طرح آن بر اثر فشار روی پوشش لاستیکی استوانه دوم برمی گردد. کاغذ سفید بصورت دائم به دور استوانه سوم می‌پیچد مطالب را از روی پوشش لاستیکی استوانه دوم می‌گیرد.

سرعت کار ماشین‌های چاپ افست زیاد است .  چاپ افست بسیار به صرفهو با کیفیت برای چاپ هایی با تیراژ بالا است.

زینکهای لیتوگرافی عمدتاً ورقه های نازک و قابل انعطاف آلومینیومی هستند که به راحتی قوس برداشته ،خم می شوند .بنابراین می توان آنها را برروی سیلندر ماشین چاپ بست.

روش چاپ افست 

تاریخچه چاپ افست 

اختراع چاپ افست را به دو مخترع ، یکی امریکایی به نام ایرا، و روبل و دیگری آلمانی مقیم آمریکا به نام گاسیارها من نسبت می دهند. هر دو مخترع در حدود سال‌های ۱۹۰۴ میلادی ، این ایده را که می‌توان با فرم‌های لیتوگرافی چاپ غیرمستقیم انجام داد، بررسی و آزمایش می‌کردند . گفته می‌شود که روبل، که یک چاپخانه دار کوچک با تجهیزات پیش از چاپ لیتوگرافی بود، روزی، به دلایلی ، برای چاپ اسکناس با مشکل کیفیت چاپ مواجه می‌شود.

وی برای حل این مشکل از لاستیک نرم تری برای چاپ استفاده می‌کند. در این میان اپراتوری هم که مسئول تغذیه ی کاغذهای اسکناس به درون دستگاه بود در هر چند دور چاپ یک بار کاغذ را مخصوصاً وارد دستگاه نمی کرد . این عمل باعث می‌شود که با نبودن کاغذ، مرکب نخست به روی لاستیک و سپس به پشت کاغذ بعدی انتقال یابد. وقتی روبل یکی از این چاپ‌های باطله را بررسی کرد با تعجب متوجه شد که کیفیت چاپی باطله در پشت کار به مراتب بهتر از چاپ روی کار است .

این کشف مهمی بود و سرآغاز چاپ افست شد. روبل از آن پس برای تحقیق و توسعه ی روش چاپی غیرمستقیم با فرم‌های لیتوگرافی را رها کرد و این روش تازه را که « چاپ افست» نامید برای کار انتخاب کرد. البته نام چاپ افست امروزه بیشتر به منظور ، و نسبت به روش چاپی با اسفتاده از فرم‌های لیتوگرافی شده‌است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *