مقالات راما گیفت

5 راهکار برای برندسازی کسب و کارهای کوچک

5 راهکار برای برندسازی کسب و کارهای کوچک

برندسازی کسب و کارهای کوچک از جمله مهم ترین و ضروری ترین فاکتورها برای رشد، موفقیت و مدیریت آنها هستند. هرچند که ممکن است راه اندازی یک کسب و کار امر ساده ای باشد اما مدیریت آن قطعاً سختی های خاص خود را خواهد داشت.

کسب و کارهای تازه تأسیس و نوپا همیشه با چالش های مختلفی مواجه هستند و برای موفقیت لازم است مشکلات متعددی را پشت سر بگذارند. متأسفانه تعدادی از کسب و کارها وجود دارند که با وجود آنکه یک برند با تمامی امتیازات از جمله شفافیت و پیام رسانی را دارند اما موفقیت چندانی کسب نمی کنند. در ادامه به بررسی بهترین راهکارهای برندسازی برای کسب و کارهای نوپا و کوچک پرداخته خواهد شد.

 

اهمیت برندسازی در کسب و کارها

خوشبختانه امروزه دنیای اقتصاد و اکثر کسب و کارها به سمت اینترنتی، دیجیتالی و جهانی شدن پیش می روند و برخلاف شیوه های سنتی گذشته با قشر عظیمی از مشتریان در ارتباط هستند. برندینگ و استفاده از انواع روش های تبلیغاتی در موفقیت کسب و کارها نقش بسیار پررنگ و ویژه ای دارد. از جمله مهم ترین دلایل اهمیت و ارزش برندسازی کسب و کارهای کوچک می توان به موارد زیر اشاره نمود:

· تأثیر مستقیم بر تصمیم گیری، انتخاب و خرید مشتریان.
· افزایش درآمد شرکت و کسب و کار.
· جلوگیری از ورود رقبا به کسب و کار هدف.
· بهره وری بیشتر کارکنان و کارمندان.
· جذب توزیع کننده ها و سرمایه گذاران بیشتر
· نجات از بحران ها، افزایش ارزش برند، سودآوری بیشتر، افزایش قدرت چانه زنی با تأمین کننده، ماندگاری در ذهن مشتری و مخاطب و … از دیگر مزایای برندینگ می باشند.

مهم ترین راهکارها برای برندینگ در کسب و کارهای تازه تأسیس و کوچک به شرح زیر می باشند:

داشتن استراتژی مشخص و منحصر به فرد

می توان گفت مهم ترین و اصلی ترین راهکار برای برندسازی کسب و کارهای کوچک داشتن یک استراتژی و شخصیت منحصر به فرد برای برند است. بسیاری از افراد تصور می کنند که برای موفقیت در یک کسب و کار باید مشابه سایر افراد در مورد خدمات و محصولات خود به مشتریان اطلاعات ارائه کنند و در غیر این صورت موفقیتی کسب نخواهند کرد. هرچند که این امر می تواند حقیقی و منطقی باشد اما تقریباً هیچ برند و کسب و کاری نتوانسته با تقلید از سایرین به موفقیت و دستاوردهای بزرگی برسد.
امروزه در هر زمینه ای کسب و کارها و افراد زیادی مشغول فعالیت و خدمات رسانی به مشتریان هستند اما فقط کسانی می توانند دوام بیاورند و موفق شوند که یک استراتژی واحد و POD (point of difference) یا نقطه تمایز شاخص داشته باشند. به عنوان مثال یک کسب و کار می تواند با ارائه جوایز و هدایای تبلیغاتی متناسب با مخاطبان و مشتریان خود برند خود را در ذهن آنها ماندگار کند.

داشتن استراتژی مشخص و منحصر به فرد

 

برندسازی کسب و کارهای کوچک با داشتن یک داستان

تمامی برندهای معتبر و شناخته شده جهان در تمامی حوزه ها دارای یک داستان هستند. داستان در حقیقت قدیمی ترین نوع ارتباط جمعی در میان انسان ها است. برند کسب و کار شما باید یک داستان داشته باشد تا بتواند با مخاطبان و مشتریان ارتباط مؤثری داشته باشد. داستان برند کسب و کار باید شامل نکات و فاکتورهای مختلفی باشد که مهم ترین آنها شامل موارد زیر هستند:
· داستان باید با یک تصویر خاطره انگیز شروع شود.
· ساختار داستان مانند شروع، وسط، پایان، نقدها، شخصیت ها، چالش ها و نتیجه گیری باید رعایت شود.
· داستان باید شخصی و خصوصی باشد که مخاطب بتواند به خوبی با آن ارتباط برقرار کند.
· داستان باید هدف و مأموریت برند را با رعایت اخلاقیات بیان کند.

برند باید عصب و احساسات مخاطب را مورد هدف قرار دهد

یکی از مهم ترین فاکتورهایی که در برندسازی کسب و کارهای کوچک باید به آن توجه شود شناخت مخاطب و مشتریان و تحریک آنها است. برندی که بتواند عصب مخاطب را تحریک نماید می تواند به راحتی جلب توجه کند. هدف قرار دادن درد، آرزو و … می تواند به ماندگاری برند کمک بسیار زیادی بکند. امروزه برندهای مختلفی از جاذبه های جنسی، سبک زندگی و روانشناسی برای فروش محصولات خود استفاده می کنند که دقیقاً مصداق بارز تحریک کردن عصب است.
بسته بندی محصولات می تواند نقش بسیار ویژه ای در برندسازی و تحریک مشتریان داشته باشد. به عنوان مثال یک بسته بندی خلاقانه، ساده و مدرن در تی بگ که مردم به صورت روزانه و همیشگی از آن استفاده می کنند می تواند به راحتی بر تعداد مخاطبان و مشتریان یک کسب و کار بیفزاید و برند را ماندگار کند. یک کسب و کار باید بتواند نیاز مخاطب و عوامل مؤثر بر تصمیم گیری آنها را به خوبی بشناسد که ماندگاری خود را تضمین کند.
· مدتی زمان بگذارید تا مشتری ایده آل خود را مشخص کنید. آنها چه کسانی هستند و چند ساله می باشند؟ میزان درآمد و تحصیلات آنها چقدر است؟ آیا آنها عمدتاً یک جنسیت هستند؟ خدمات و محصول شما چه اهمیتی برای آنها دارد؟ چه زمانی از محصول یا خدمات شما استفاده می کنند و چرا به آن نیاز دارند؟

 

کسب و کار خودتان را به خوبی بشناسید

تا زمانی که خودتان را به خوبی نشناسید و هدف خودتان را از راه اندازی کسب و کارتان مشخص نکنید نمی توانید به موفقیتی برسید. زمانی که فرد به خوبی هدف کسب و کار و برند خود و همچنین مخاطبان و بازار هدف خود را بشناسد می تواند با ساده ترین شیوه های تبلیغات مانند استفاده از انواع خودکار تبلیغاتی ارزان قیمت ماندگاری کسب و کار خود را افزایش بدهد. برای شناختن بیشتر خودتان و برندسازی کسب و کارهای کوچک باید برای سؤالات زیر پاسخ مناسب داشته باشید تا بتوانید هویت و شخصیت خودتان را به مخاطب منتقل کنید.
1. اگر بخواهم شرکت و کسب و کار خود را در سه کلمه توصیف کنم، آنها چه خواهند بود؟
2. می خواهم در بازار به چه چیزی معروف شوم؟
3. مأموریت ها و ارزش های اصلی شرکت من چیست؟
4. می خواهم چه تفاوتی در صنعت خود ایجاد کنم؟

به دنبال فرصت های مشارکت باشید

مردم دوست دارند با مارک های مورد اعتماد خود تجارت کنند. این مشارکت ها برای شرکت ها و کسب و کارهای نوپا کار سخت و زمانبری است. دنبال فرصت های مشارکت با برندهای دیگر باشید که مشتریان شما با آنها کار می کنند. اگر برند شما توسط برند مورد اعتماد مردم معرفی شود می تواند این اعتماد به شما نیز بسط داده شود و باعث موفقیت کسب و کارتان شود. یک کسب و کار باید برای مشتریان خود یک قهرمان باشد.

جمع بندی

به صورت کلی در برندسازی کسب و کارهای کوچک باید یک استراتژی معین داشت، داستان و لوگوی برند مشخص و واضح باشد، هویت برند برای مخاطب ملموس باشد، بازار هدف مشخص شده باشد و از کارهایی مانند پیچیده کردن اضافی برند، برندسازی مبهم، تقلب در دستور العمل ها، عدم نظارت بر برند، تغییرات نامناسب، عدم توجه به قدرت برند و … پرهیز کرد تا به موفقیت رسید.

بازگشت به لیست